Er is een fout opgetreden in dit component.

Ik heb letsel opgelopen door een ongeval. Wat moet ik doen?

Een ongeval in het buitenland komt natuurlijk altijd ongelegen. En dan heeft u ook nog letsel opgelopen. Zeker in het buitenland heeft u opeens veel aan uw hoofd. Schadeafwikkeling verloopt in het buitenland anders dan in Nederland. De wetgeving van het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden telt. En die biedt lang niet altijd de verhaalsmogelijkheden die wij kennen. Houd rekening met langere behandelings- en betalingstermijnen. Vindt het ongeval plaats tussen twee Nederlanders? Dan is Nederlands recht van toepassing.

 • Noteer namen en adressen
  Noteer de gegevens van de tegenpartij en eventuele getuigen. Is er een auto bij het ongeval betrokken? Noteer dan vooral het kanteken. Vraag ook altijd een proces-verbaalnummer op of de naam en het adres van degene die het proces-verbaal opmaakt. Dan kunt u later het proces-verbaal opvragen. Let erop dat de politie het letsel in het proces-verbaal opneemt.
 • Neem foto’s
  Neem foto’s van de plek van het ongeval. Is er sprake van een verkeersongeval? Neem dan ook foto’s van de betrokken auto’s en kentekens.
 • Lichamelijke schade? Bezoek een arts of ziekenhuis ter plaatse
  Als u letsel heeft opgelopen, moet u direct een arts of ziekenhuis bezoeken. Noteer ook de naam en het adres van de arts of het ziekenhuis.
 • Neem zo snel mogelijk contact op met DAS
  U bent in een vervelende, vaak hectische situatie verzeild geraakt. Probeer toch zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Hoe eerder hoe beter.