Jeroen van Breda Vriesman en Joachim Girnth nieuwe leden Raad van Commissarissen DAS

DAS heeft eind april twee nieuwe leden voor haar Raad van Commissarissen benoemd: Jeroen van Breda Vriesman en Joachim Girnth. Zij volgen Freek Wansink en Heiko Stüber op. Beiden treden terug na twee termijnen van vier jaar.

Jeroen van Breda Vriesman en Joachim Girnth zijn aangetreden voor een eerste periode van vier jaar. Jeroen van Breda Vriesman volgt Freek Wansink op als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Joachim Girnth wordt lid van de Audit & Risk Commissie.

Jeroen van Breda Vriesman

Jeroen van Breda Vriesman, opvolger van Freek Wansink, studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en heeft veel ervaring op directieniveau bij verschillende bedrijven. Acht jaar lang deed hij ervaring op in de verzekeringsbranche als lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Sinds 2015 is Van Breda Vriesman mede-aandeelhouder en bestuurslid bij &samhoud, een groep die actief is in consultancy, serious gaming, creative tech and e-health. Ook is Van Breda Vriesman lid van de Raad van Toezicht van Pesatransact, een snelgroeiende betaalserviceprovider in Kenia.

Joachim Girnth

Joachim Girnth, opvolger van Heiko Stüber, is doctor in de rechten aan de Universiteit van Bonn. Girnth is sinds 1996 in dienst bij de ERGO Group in verschillende functies. In zijn huidige rol is Girnth verantwoordelijk voor het kapitaalmanagement van de ERGO Group, investeringen en participaties, financiële regelgeving en insider compliance. Op het gebied van financiële regelgeving is Girnth met name verantwoordelijk voor de soliditeit van de boek- en marktwaarden en de wettelijke vereisten voor investeringen.

Visie, deskundigheid en betrokkenheid

DAS dankt Freek Wansink en Heiko Stüber voor hun visie, deskundigheid en jarenlange betrokkenheid. De huidige Raad van Commissarissen van DAS bestaat naast beide nieuwkomers uit Carin Gorter, Ulrike Timmer en Robin Clements.

Woordvoering
Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.
Meer artikelen van Woordvoering