Terug naar het overzicht

Overheid

Lees het laatste nieuws, handige tips en trends over zaken rondom je zakelijke relatie met de overheid.

Alle artikelen

6 resultaten
28 aug 2023 4 min leestijd

Zwijgende gastouder zet Trudy in duister daglicht

Trudy heeft een gastouderbureau. Zij is verantwoordelijk voor ingeschakelde gastouders. Ze krijgt een fikse boete omdat ze heeft nagelaten een schoondochter van een gastouder te koppelen aan het gastouderbureau. Maar is dat wel haar schuld? Ze wist namelijk van niks.
Lees verder
19 dec 2022 3 min leestijd

Huisarts Johan strijdt voor verwijdering ongewenst kunstwerk voor praktijk

Johan (43) heeft een huisartsenpraktijk in Eindhoven. Hij werkt daar met veel plezier, totdat de gemeente ineens besluit om een kunstwerk in de vorm van een metalen tram voor zijn praktijk te plaatsen, met ernstige geluidsoverlast tot gevolg.
Lees verder
10 okt 2022 3 min leestijd

Uitzonderlijke hoge mestboete voor veehouder Kees

Ben je een boer en heb je een extreem hoge boete gekregen, maar niet op tijd bezwaar hebt gemaakt? Dan kun je een verzoek om herziening indienen op basis van je financiële draagkracht. Lees hier het waargebeurde verhaal van veehouder Kees en ontdek of een verzoek om herziening ook jou kan helpen om de boete te verlagen.
Lees verder
20 mei 2020 4 min leestijd

Aanpassing NOW bij incidentele januaribetaling nog steeds mogelijk

De nieuwe steunmaatregelen zijn woensdag 20 mei bekend gemaakt, maar een aspect uit de eerste ronde verdient nog aandacht.
Lees verder
6 apr 2020 4 min leestijd

NOW even niet slapen voor UWV

Werkgevers kunnen vanaf vandaag bij het UWV aankloppen om een tegemoetkoming aan te vragen als de omzet flink is gedaald door het coronavirus. Er gaan discussies komen, verwacht onze collega Pascal Besselink.
Lees verder
12 nov 2018 3 min leestijd

Gemeente tript na ontmantelen van wietplantage

Vol ongeloof leest Joep de brief van de gemeente. Deze heeft op de eerste verdieping een hennepkwekerij ontmanteld. Joep weet van niks.
Lees verder