Ziek op vakantie: krijg je vakantiedagen terug?

Vakantie! Hopelijk ga je genieten of heb je al genoten van wat tijd weg van het werk. Helaas kan het gebeuren dat je tijdens je vakantie ziek bent. Kun je dan vakantiedagen terugkrijgen van je werkgever?

Het Gerechtshof oordeelde eerder dat ziektedagen tijdens de vakantie niet meetellen als vakantiedagen. Dit betekent dat je de vakantiedagen waarop je ziek was, terugkrijgt. Daarvoor gelden vaak wel wat afspraken. Bijvoorbeeld dat je moet bewijzen dat je ziek was.

Verklaring van arts

Je werkgever kan je vragen om een verklaring van een arts of een andere medische verklaring. Daarnaast is het belangrijk dat je werkgever zo snel mogelijk weet dat je ziek bent (of was). De afspraken kunnen per werkgever verschillen.

Wat kun je het beste doen als je ziek bent op vakantie?

Neem contact op met je leidinggevende of HR-afdeling. Zij kunnen je vertellen wat jouw opties zijn. Blijf bereikbaar voor je werkgever, zorg voor een doktersverklaring en geef jouw vakantieadres door. Ben je weer beter? Meld dit dat ook aan je werkgever. Kom je er samen niet uit? Dan kun je hulp vragen van een juridisch expert.

Dit blog is van Miranda Oostenrijk, jurist arbeidsrecht bij DAS

Meer over dit onderwerp:

Vakantiedagen | DAS

Ziekte & verlof: het laatste nieuws, handige tips en trends | DAS

Disclaimer

Dit blog schetst de algemene regels en uitgangspunten. Uiteraard kan er in specifieke situaties sprake zijn van uitzonderingen. Heeft u vragen over dit onderwerp of uw specifieke situatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Miranda Oostenrijk Jurist
Miranda werkt sinds 2008 bij DAS. Zij is juridisch specialist Arbeid en Inkomen.
Meer artikelen van Miranda

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden