Transitievergoeding 2023: wat is er veranderd voor werknemers?

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Hetzelfde geldt voor de wetten die daarmee gepaard gaan. De afgelopen jaren zijn de regels over transitievergoedingen bijvoorbeeld veranderd. Met deze pagina blijf je op de hoogte. 

Wat is een transitievergoeding?

Als je werkgever je arbeidsovereenkomst beëindigt, heb je in principe recht op een transitievergoeding. Dat is een financiële vergoeding die je helpt om door je werkloze periode heen te komen.  
Transitievergoedingen worden vaak ‘ontslagvergoedingen’ genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Je hebt namelijk ook recht op een transitievergoeding als je contract door de kantonrechter wordt ontbonden of niet wordt verlengd. Er hoeft dus niet altijd sprake te zijn van een ontslag.  
Meer weten over transitievergoedingen? We hebben de belangrijkste vragen voor je op een rijtje gezet. 

Veranderingen transitievergoeding 2023 

Per 1 januari 2023 is de maximale hoogte van transitievergoedingen opgehoogd. Je mag nu €89.000 ontvangen. Is jouw jaarsalaris meer dan dit bedrag? Dan mag je maximaal 1 bruto jaarsalaris ontvangen.  

Transitievergoeding berekenen 2023 

Je kunt de hoogte van je transitievergoeding zelf berekenen met onze tool.  
Heb je vragen of wil je persoonlijk advies over je transitievergoeding? Onze juristen staan altijd voor je klaar. Neem vandaag nog contact op of maak gebruik van onze On Demand-oplossingen.