Pitchen tijdens de ultieme innovatiechallenge: De 24H van DAS

24 uur, 150 studenten, één uitdaging: bedenk een slimme toepassing om online juridische problemen op te lossen. Begin 2019 organiseerde DAS voor de tweede keer dee 24 uur van DAS ofwel de #DAS24H. Wat een energie voor deze ultieme innovatieve uitdaging!
#DAS24H: editie 2019

De studenten van nu zijn met de digitale paplepel grootgebracht. Zij gaan op een heel vanzelfsprekende manier om met alle beschikbare technologie, data en communicatie. Zij zien niet alleen kansen en oplossingen, zij werken er vaak ook als eersten mee. DAS vindt het heel inspirerend om deze ‘digital natives’ over de vloer te hebben en gezamenlijk met hen nieuwe oplossingen te ontwikkelen.

Online dispute resolution

De specifieke opdracht van de tweede #DAS24H was: vind een slimme toepassing op het gebied van online dispute resolution. Dat laatste houdt in dat juridische vragen en problemen via een online tool zoveel mogelijk worden beantwoord of opgelost. Denk aan een oplossing voor problemen die ontstaan bij transacties via platforms zoals Marktplaats, Airbnb, Snappcar en Peerby. Het winnende concept hebben we samen met de studenten verder uitgewerkt in de vorm van een experiment.

Meedoen aan het Power Picth Event van DAS? Meld je hier aan

Neem contact op met Silvia Onos of Marieke Bouman via innovatie@das.nl