Het directieteam van DAS

De Statutaire Directie is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van DAS. Dit betekent onder andere dat ze verantwoordelijk is voor de strategie, de realisatie van de doelstellingen, de continuïteit van de onderneming, het financieel beheer en risicomanagement, de naleving van wet- en regelgeving, en de inzet van mensen en middelen. Hierbij worden de belangen van alle stakeholders, inclusief klanten, aandeelhouders, partners, medewerkers en de maatschappij zorgvuldig afgewogen. 
Hanneke Jukema

Hanneke Jukema (1964)

Chief Executive Officer

Hanneke is sinds 1 juli 2018 Chief Executive Officer bij DAS Holding, na reeds zes maanden als interim-CEO te hebben gefungeerd. Ze trad in juni 2017 als Directeur Operations bij DAS in dienst. De afdelingen HR, Corporate Legal Affairs, Corporate Communicatie en Marketing Communicatie, Internal Audit en Programmamanagement rapporteren aan haar. Hanneke werkte aan het begin van haar carrière bij verschillende verzekeraars en banken in diverse functies. Vervolgens deed ze zeventien jaar op directieniveau ervaring op bij Delta Lloyd en OHRA, en was ze, voordat ze bij DAS werd benoemd, CEO van ABN AMRO Verzekeringen. Hanneke is sinds 1 januari 2021 lid van de Raad van Commissarissen bij CZ. 

Jim van Hees

Jim van Hees

Chief Financial & Risk Officer

Jim is per 2 januari 2023 gestart als Chief Financial & Risk Officer bij DAS Holding. De afdelingen Accounting, Reporting & Control, Actuariaat, Risk Management, Compliance & Integriteit en Facilities & Procurement rapporteren aan hem. Hiervoor werkte hij bij Athora Netherlands in Amstelveen, waar hij de functie van CFO vervulde. Daarvoor werkte hij bij PwC in verschillende senior finance-functies, onder meer als senior director, gericht op het bedienen van verzekeraars, pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders op het terrein van finance en risk. Ook heeft hij als manager bij KPMG gewerkt en als adviseur treasury management bij MeesPierson. Aan de Nyenrode University behaalde hij een Master of Science in Management.

Jaap Witteveen

Jaap Witteveen (1967)

Chief Transformation Officer

Jaap is per 1 augustus 2019 toegetreden tot de directie van DAS Holding als Chief Transformation Officer. Hij is verantwoordelijk voor de afdelingen ICT & Information Security Management en Juridische Hulpverlening. Jaap bekleedde een reeks directiefuncties bij verschillende banken, waaronder KAS Bank, waar hij sinds 2014 als Chief Operations Officer verantwoordelijk was voor Operations, IT, Facility Management en HR. Daarvoor heeft hij diverse directiefuncties vervuld in de financieel-zakelijke dienstverlening bij onder andere Theodoor Gilissen Bankiers en ABN AMRO.